Sandra Janković ECA* coach

*European Coaching Association

Ko sam ja?

Ja sam Sandra Janković, sertifikovani ECA coach, NLP master, mama. Pomažem mamama koje su napravile pauzu u karijeri, zbog majčinstva ili drugih okolnosti, da donesu odluku o povratku na posao ili započinjanju svog posla i naprave plan akcija za sprovođenje te odluke. Osim toga, tu sam da ih podržim da svoj posao usklade sa majčinstvom, istovremeno vodeći računa o svojim potrebama i svom mentalnom zdravlju.

Kako sam postala coach?

Od 2010. godine u mom životu desile su se brojne i velike promjene. Napustila sam posao koji sam gradila deset godina, odlučila da se sa suprugom preselim u inostranstvo, postala mama dva puta i donijela odluku da promijenim zanimanje i započnem svoj biznis. Cijeli taj proces je bio veoma turbulentan i nimalo lak. Od profesorice grčkog koja obožava svoj posao i u potpunosti mu je posvećena, postala sam prvo „stay at home“ mama u Francuskoj, a nakon povratka u BiH, mama koja većinu vremena provodi sama sa dvoje male djece, u stalnom iščekivanju kuda će nas ponovo odvesti posao mog supruga. Prevodila sam, povremeno držala časove, sarađivala na jednom obrazovnom projektu kao spoljni saradnik, ali u suštini, moj posao je bio na čekanju…

Tada sam birala da mislim da ja tu ne mogu ništa učiniti, djeca su mala, suprug često odsutan, ne znamo kuda će nas život odvesti. Sada znam da su to samo bili izgovori. Kada sam otišla na svoj prvi NLP trening, kockice su počele da se slažu, postavila sam svoje ciljeve i krenula na NLP i coaching edukacije.

Da li sam bila sumnjičava da li će to da „radi“ za mene?

Jesam. Ipak, radilo je. Prvo sam sve što sam naučila krenula da primjenjujem u komunikaciji sa djecom i suprugom, a poslije i u radu sa klijentima. Rezultati su bili fenomenalni, postala sam strpljivija i smirenija mama, a NLP principi i tehnike su postali dio našeg života. Dobila sam jasnu sliku kakav partner, mama i coach želim da budem.

Ali to nije bilo dovoljno da pokrenem posao. Trebalo je prvo da posložim stvari u svojoj glavi. Da sebi kažem (i povjerujem u to) da mogu promijeniti zanimanje i započeti svoj biznis i u četrdesetim. Da mogu organizovati svoje vrijeme tako da ne trpi ni posao ni porodica. Da mogu imati vremena i za sebe. Da ne osjećam krivicu što manje vremena provodim sa djecom. Da mogu da postignem sve što želim ako moj mozak radi za mene i moje ciljeve.

Kako mogu da ti pomognem?

Tako što ću te voditi kroz coaching proces, da otkriješ kakav posao želiš da radiš i zašto je baš to najbolji izbor za tebe. Da postaneš svjesna svih svojih kvaliteta, resursa kojima raspolažeš i kako da ih upotrijebiš. Da postaviš ostvarljiv cilj i kreneš u njegovu realizaciju. Da staviš u pogon principe koji će ti pomoći da budeš bolji roditelj, partner i poslovna žena. Da preuzmeš potpunu odgovornost za svoje odluke i svoj život.

Ukoliko želiš da vidiš kako izgleda coaching proces, prijavi se na besplatne zoom konsultacije OVDJE.